Video's met Miriam van Reijen op 't Bijlmer Spinoza Festival

Kijk, dit vind ik nou erg leuk. Een paar weken geleden plaatste iemand die zich SpinozaNL noemt, op YouTube een video met een impressie van een dag tijdens het Bijlmer Spinoza Festival. Het was de dag (14 juni 2009) waarop Miriam van Reijen een lezing hield met de titel: SPINOZA OVER DE PASSIES: LIJDEN OF LEIDEN? [zie de tekst van die lezing hier].

Ik schreef toen in mijn blog waarin ik de video opnam: "De muziek ["Monster's Balls"] lijkt voor 'SpinozaNL' belangrijker dan de lezing, waarvan je enige flarden hoort. Maar een aardige impressie is het."

En verdraaid, laat nu eergisteren diezelfde SpinozaNL twee video's hebben geplaatst met een uitvoerige weergave van het praatje dat Miriam van Reijen daar hield. Je kunt zien dat zij voor zo'n klus haar handen niet omdraait, zelfs niet in de openlucht en met mensen die door 't beeld lopen (wie krijgen ook Thomas Hirschhorn in beeld - en Theo van der Werf). Miriam zit zo diep in de materie en heeft haar boodschap ook als docente al zovaak gebracht, dat ze het heel vaardig doet. Goed beeld - goed geluid - goed verhaal.

Tips voor een gelukkiger leven en hoe om te gaan met problemen - 1

Lezing van praktisch filosoof en Spinoza-kenner Miriam van Rijen tijdens het Hirschhorn Spinoza Bijlmer Festival zomer 2009.

Spinoza kenner Miriam van Rijen over gelukkiger leven en hoe om te gaan met tegenslag - 2

Vervolg lezing van praktisch filosoof en Spinoza-kenner Miriam van Rijen tijdens het Hirschhorn Spinoza Bijlmer Festival zomer 2009.

Dit is niet zomaar een hobbyist, maar een stukje vakwerk, een professioneel product. Zie aan het eind de aftiteling:

Camera: Waldemar de Vries

Muziek: The Phlod Nar aka Randolf Smeets

Samenstelling/regie: Eveline van Dijck

Productie: YOYmedia productie

Correctie 9 okt. Eveline van Dijck, die het leuk vindt dat ik hier aandacht aan deze video's gaf, liet mij weten, dat zij binnenkort een eigen site hopen te hebben en dat de link die ik bood naar een ander bedrijf wijst: Joymedia. Ik heb die link dus weer weggehaald.