Vanmiddag gaat Adriaan Koerbagh's 'Een licht' op

Deze middag, woensdag 7 mei om 16:00 uur verschijnt 
    
Adriaan Koerbagh
Een licht dat schijnt in duistere plaatsen
Hertaling Michiel Wielema. Uitgeverij Vantilt [Cf.]

U hoort er nog over, want ik ben van plan de vuiligheid in de trein te trotseren om erheen te gaan - naar Perdu, Kloveniersburgwal 86 in Amsterdam. Soms moet je ergens iets voor over hebben... en misschien valt het mee.

Ik hoop dat Adriaan me niet teleurstelt. 

 

                 

Reacties

Gaarne wil ik hier, op het moment dat het boek in Amsterdam uitkomt, de hertaler en de uitgever alvast feliciteren met hun onderneming, die een zoveelste bijdrage is aan de facilitering van de kennismaking met Spinozistisch erfgoed in ruime zin. Zelf heb ik destijds in mijn Koerbagh- hoofdstuk in mijn MANNEN ROND SPINOZA, intussen 20 jaar geleden, ook in die richting stimulerend gewerkt blijkens Israel's vele referenties naar mijn boek. Nu moet nog gaan komen - ik zal niet ophouden daaraan te herinneren - een kapitale Van Den Enden - biografie om de 'Urheber' van het Spinozisme, aan wie ook Koerbagh zeker debet is, in alle glorie te doen schitteren. Hij is meer nog dan Spinoza de topfiguur in het Amsterdamse revolutionaire gebeuren.

Het valt me tegen, dat ik nog geen weerwoord heb gekregen op mijn bewering dat Koerbagh zeker ook debet is aan de politiek-'godsdienstige' impact vav Van den Enden. Behalve inhoudelijk is die ook filologisch aan te wijzen.