Vanavond lezing door Spinoza Leerstoelhouder prof. Cristina Lafont

Cristina LafontIn het kader van de Spinoza Leerstoel zal professor Cristina Lafont vanavond, donderdag 31 maart 2011, de eerste van twee lezingen verzorgen (de tweede zal zijn op donderdag 12 mei).
De lezingen vinden plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, Oude Lutherse Kerk, Singel 411 (hoek Spui), Amsterdam. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis (reserveren is niet nodig).
Aanvang van de lezingen: 20.15 uur. De voertaal is Engels.
Titel lecture: Global governance and human rights: Can a practical conception of human rights offer any guidance to the human rights project?

Of en hoeveel ze zal kunnen verwijzen naar Spinoza, tenslotte toch naamgever van de leerstoel, is bij een onderwerp als mensenrechten juist een interessante vraag.

[méér informatie hier]

Reacties

Zij geeft een scherpe en ingeressante samenvatting van wat zij gaat vertellen. Spinoza zal vermoedelijk niet aan bod komen. Hij past bepaaldelijk niet bij haar Habermass-achtige idealisme.Rechten (ook eventuele mensenrechten) zijn het product van staten; de wereld is nu eenmaala geen staat, ondanks een aantal 'global institutes' die haar soms op een staat doen lijken.