Uitgeverij 'God-Natuur' vooral voor boeken over Spinoza

Ir. Wim Lintsen geeft al jaren cursussen aan de HOVO, het Hoger Onderwijs voor Ouderen. Bijvoorbeeld behandelde hij al vele malen het onderwerp 'Spinoza en de emoties'.

Hij gaat z’n cursussen nu begeleiden met boeken die hij zelf schreef en ook in eigen beheer uitgeeft. Hij heeft zijn uitgeverij meteen maar genoemd naar het eerste boek in zijn fonds en naar de cursus die hij dit jaar voor het eerst bij de HOVO gaat geven: http://god-natuur.nl/

Het boek God & Natuur  God & Natuur, avontuurlijke dialogen op het grensvlak tussen wetenschap en religie. In dit boek bespreekt de auteur Wim Lintsen een nieuwe dialoogvorm tussen wetenschap en religie.

Tevens kondigt hij de verschijning aan van boeken op basis van eerder gegeven cursussen:

  Als de golven van de zee, Spinoza’s Ethica op moderne wijze uitgelegd.

  Spinoza en de emoties, een ontmoeting tussen oude filosofie en moderne wetenschap en een nieuwe bezinning op de eenheid van lichaam en geest.

Als je beseft dat Wim Lintsen vooral op HOVO's, dus aan oudere mensen, cursussen geeft en velen van hen al wat slechterziend zijn, is opvallend hoe moeilijk leesbaar hij zijn website heeft vormgegeven met wel héél kleine en erg lichte lettertjes!

Reacties

Beste Stan,
We hebben elkaar kort gesproken op de ASK Spinozadag in Paradiso. Leuk dat je mijn boek hebt opgenomen op je weblog.
Ik kan je zeggen dat er drie korte cursussen komen over het boek, respectievelijk bij HOVO Amsterdam, HOVO Den Haag en HOVO Nijmegen. Ik ben zelf benieuwd hoe groot de belangstelling zal zijn. Dat is altijd afwachten.
Groet, Wim Lintsen