Toch al íets over de nieuwe Ethica-vertaling

Grootse presentatie Spinoza's EthicaOok al was de webmaster van dit blog er gisteren niet bij, toch is er n.a.v. de bijeenkomst in Amsterdam waar Boom de nieuwe Erhica-vertaling presenteerde, iets op internet te vinden - bij de NOS verscheen een snel berichtje [zie aldaar]:

      'Vrienden maakten Spinoza chiquer'

Ben benieuwd of er misschien op de website van de ASK iets over deze bijeenkomst verschijnt (hadden filmmaker Rudolf van den Berg en componist Theo Loevendie nog iets nieuws te melden over hun Spinozafilm resp. Spinoza-opera of -oratorium?)

Van iemand ontving ik het berichtje dat vandaag in de Volkskrant stond: Belangstelling voor groot denker neemt toe.

Filmmaker Rudolf van de Berg deelde mee dat hij voor de film die hij over Spinoza wil maken maar geen fondsen kan verwerven. En componist Theo Loevendie vertelde maar weer eens ("onthulde" schrijft vertslaggever Olaf Tempelman) dat hij niet aan een opera  over Spinoza werkt, maar dat het een oratorium wordt, want "als er iemand niet opera-achtig is, dan is het Spinoza."
Kortom, het schiet met film en oratorium nog niet echt op.

AT5 heeft een fotoreportage door Peter de Neef, waaruit deze foto om er het passende onderschrift bij aan te brengen


Groepsopstelling voor Nicolas Dings' standbeeld van Spinoza na overhandiging en in ontvangst nemen van de officiële eerste exemplaren van de Ethica-vertaling van het handschrift uit de Bibliotheek van het Vaticaan
Vlnr: Everhard van der Laan (burgemeester van Amsterdam), Han van Ruler (tekstbezorger van deze Ethica), Corinna Vermeulen (Latinist & vertaalster van deze Ethica), Carolien Gehrels (wethouder cultuur van Amsterdam)

                   

                      Zie inkijkexemplaar bij uitgeverij Boom [PDF]

Reacties

Foto en link naar inkijkexemplaar van de nieuwe Ethica-vertaling toegevoegd (daarna blog weer gesloten... blijft slechts tijdelijk zo)