Spinozalezing in kerkje Vrijzinnige Geloofsgemeenschap van Vaassen

Afbeelding:Vaassen Vrijzinnige Geloofsgemeenschap.jpg

In dit kerkje uit 1937 van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap van Vaassen [Deventerstraat 36] zal dr. Heine Siebrand a.s. maandag 14 maart een lezing houden over Spinoza, "de bekendste wijsgeer van Nederlandse bodem. Spinoza brak in 1656 met de joodse gemeenschap en zette zijn eigen wijsgerig stelsel op dat resulteerde in de Ethica. Hij hoort tot de kleine groep van klassieke filosofen die gezichtsbepalend worden geacht. Siebrand is gepromoveerd op de filosofie van Spinoza. De lezing is aan de Deventerstraat 36, aanvang 20 uur. Toegang 9 euro." [Berichtje uit De Stentor zie ook vrijzinning Vaassen]

Reacties

Beste Stan,
Hoewel ik helemaal geen spinozist ben (maar wel van Spinoza houd), volg ik jouw bijdragen op je blog sinds enige weken met belangstelling. Nu, nav je aankondiging van Heine Siebrand, heb ik zelf even verder gezocht en vond een artikel dat wellicht past om bij je bericht vermeld te worden? Of is dit al bekend, want het stuk dateert al van enige 1986?
De link:
http://related.springerprotocols.com/lp/de-gruyter/limited-definiteness-of-god-in-spinoza-s-system-answer-to-heine-UMs3zDME30
Vr gr, Rob

O, ik was te snel. Ik zag nu dat je al eerder had geschreven over Arne Naess. En aan het slot geef je in het overzicht van zijn publicaties ook het vermelde artikel. Vraag dus beantwoord.
Groet, Rob

@Rob
Door je reactie zie ik nu dat het betreffende artikel dat ik inderdaad in het blog over Naes vermeld had, op internet te lezen staat. Ik zal in dat blog van 17 jan. 2009 alsnog de link erheen aanbrengen. En ik zal het zeker lezen.
Waar zo'n vermelding van een lezing in een kerkje in een kleine plaats al toe kan leiden. Ik heb geaarzeld of ik het bericht wel zou brengen, maar je weet nooit wie je er een plezier mee doet. Dus bergt deze archivaris van Spinoza in de 21e eeuw dit soort feitjes in blogjes op.