Spinoza, voorziening voor mensen die langdurig verslaafd zijn

In een overzicht van instellingen en voorzieningen die de naam Spinoza gebruiken ook deze: 

Als onderdeel van de GGZ-instelling Centrum Maliebaan Utrecht, is er aan de Dolderseweg 164 in Den Dolder, in een Spinozagebouw, een voorziening voor langdurig verslaafden.

Spinoza is er voor mensen die langdurig verslaafd zijn en waarbij sprake is van meerdere problemen, zoals lichamelijk, psychiatrische en psychosociale problemen.

Of bij de behandeling gebruik wordt gemaakt van de inzichten van Spinoza, vermeldt de website niet. Ik verwacht van niet.

Spinoza kent twee behandeltrajecten: een kortdurende opname als time-out en een long-stay.

Time-out
De time-out biedt een tijdelijke beschermde plek aan veelal dak- en thuisloze patiënten. Met de behandeling in Spinoza proberen we in een vroegtijdig stadium te voorkomen dat de problemen erger worden.
Long-stay
De long-stay is bedoeld voor mensen die langdurig - zo nodig enkele jaren - opgenomen kunnen en moeten zijn. De complexe problematiek maakt het moeilijk om elders een adequate behandeling of begeleid wonen te vinden. De maximale opnameduur is twee jaar. De long-stay heeft dertien plaatsen.

Aanvulling 11 aug 2010

Uit een advertentie vandaag in Trouw blijkt dat bij Centrum Maliebaan circa 525 medewerkers werken. Functie omschrijving voor gezochte veldwerkers geeft iets meer beeld.

Reacties

ik heb een zus die is verslaafd wij weten ons hier geen raad meer mee en zien haar steds verder weg kwijnen waar kan ik hiermee terecht wat kan spinosa betekenen ik weet niet meer hoe te helpen mischien kunnen julie mij in de goeie richting sturen b.v.d. m.v.g. chris coolen