Spinoza BDSweb - interessante Spinozaportal

Er zijn diverse website & portals over Spinoza op internet te vinden. Successievelijk hoop ik ze te ontdekken en er hier naar te verwijzen.

Hier dus dit Spinoza BDSweb. Daarop is niet te lezen, wat de broncode wel geeft: Devoted to the doctrine of the Dutch philosopher and rationalist. Includes an examination of Spinoza's ethics, correspondence, and criticism. Numerous links to texts, studies, and bibliographies.

Op dit Spinoza BDSweb zijn pagina's te vinden met de volgende inhoud (en aantal links werken niet meer):

Texts and Translations Studies of the System / Polemics and Influences
Encyclopedia Articles / Life, Sources, Cultural Context
Images
University Courses [interessant is via hier de cursus te ontdekken die Gilles Deleuze over Spinoza gaf gaf in de jaren 1978-1981]
Websites
Bibliography
Societies  

_________________________________

Hier plaats ik tevens een link naar een site waar een aantal interessante pagina's over Spinoza te vinden zijn, maar die men niet eenvoudig vindt. De maker ervan, Ralph Dumain, heeft een lijst met personen die hem bijzonder interesseren. Op die lijst komt Spinoza niet voor, wel Heinrich Heine (Duits dichter 1797-1856) en via Heine vindt men enige pagina's met interessante teksten die de maker over Spinoza van elders overnam, zoals gedichten van Jorge Luis Borges over Spinoza.