Ontdek het prachtige “All of Bach”-project van de Nederlandse Bachvereniging

Dat ik er niet eerder van op de hoogte kwam!

Door een tweet van Els van Swol, waarin zij op 1 november haar waardering uitsprak voor mijn blog van die dag: “Weer eens tijd voor muziek uit de Gouden Eeuw,” die ik pas vandaag zag, kwam ik op haar twitterpagina haar retweet tegen met Bekijk dit orgelwerk waar het plezier vanaf spat, gespeeld door Dorien Schouten in de @KampenBovenkerk! http://allofbach.com/nl/bwv/bwv-578/

En zo ontdekte ik vandaag het project “All of Bach” dat de Nederlandse Bachvereniging in 2013 startte en waarmee alle 1080 werken van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd en op internet gezet. Dit in de aanloop naar het honderdjarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021. Tot heden zijn   162 werken uitgevoerd, waarvan er 137 op internet werden gepubliceerd. Iedere week wordt een nieuwe opname aan de reeks toegevoegd.

 

Wat geniet ik van het stuk én van het orgelspel van Dorien Schouten. Beide samen stemmen je vrolijk en blij. Jammer dat Bachs Fuga in g klein maar een kleine 4 minuten duurt. Maar gelukkig kun je het telkens weer starten! Reken maar dat ik dat gedaan heb.

Terwijl ik dit blog schrijf luister ik naar de Passacaglia in c klein, gespeeld door Reitze Smits op het Johann Heinrich Hartmann Bätz-orgel (1762) in de Lutherse Kerk te Den Haag. [Cf.] 

Ik was weg van haar spel en haar toelichtingen en zag dat zij tot heden zes uitvoeringen in 't "All of Bach"-project heeft.

 Hier het blog met de links naar alle blogs over Bach (en Spinoza).

Reacties

Dank, dank, dank, zei de indiaan in Pipo de Clown destijds regelmatig (hoe heette hij ook alweer?) Het AllofBach project dus ook maar binnengehaald. dat zal het muzikale hiaat in mijn biblio- en mediatheek enigszins invullen. Daarna je blogs over het verband tussen BdS en JSB gelezen. Nogmaals dank. Ondertussen zoek ik het correcte emailadres van Rik Wassenaar (misschien leest hij dit)

Klukkluk

Klukkluk was Herbert Joeks .. Van de bedankte ..