Laatste kans Spinozatentoonstelling BPH te bezoeken

De tentoonstelling is verlengd tot 24 oktober. Dus morgen en overmorgen is de laatste gelegenheid om deze interessante tentoostelling te bezoeken.  

Zie hier en hier op dit weblog over deze tentoonstelling.

Onderstaande berichten waren bij blogse.nl gewist, maar bleken nog vindbaar bij google.

Tentoonstelling Libertas Philosophandi maand verlengd

spinoza 

Aanvankelijk was de tentoonstelling Libertas Philosophandi in de Bibliotheca Philosophica Hermetica gepland tot 26 september 2008.

Kennelijk is besloten tot verlenging - tot 24 oktober. Tevens zie ik op de website van de BPH dat weer een reeks rondleidingen wordt aangeboden. Laat u als Spinoza-liefhebber deze kans niet ontgaan.

Rondleiding door de Spinozatentoonstelling op 24 september, en 1, 8, 15 en 22 oktober om 14:00. Aanmelding vooraf noodzakelijk, maximaal 15 personen. Tour of the exhibition in English on 24 September, 15:00. Advance booking required. Aanmelden telefonisch 020-6258079 of per email bph@ritmanlibrary.

Zie hier en hier en hier eerder op dit weblog over deze tentoonstelling.

Kort videoverslag van de Spinozadag in de Westerkerk

spinozadag

Op haar website heeft de Bibliotheca Philosophica Hermetica sinds kort een tot ± 20 minuten samengebalde video-impressie geplaatst van de Spinozadag die op vrijdag 27 juni 2008 in de Westerkerk te Amsterdam werd gehouden. Zie hier op dit weblog een verslag van deze dag.

De video geeft fragmenten van de dagvoorzitter, prof. dr. Pim Levelt, de opening door burgemeester Job Cohen en de overhandiging aan hem van het boek Libertas Philosophandi door Esther Oosterwijk-Ritman, directeur van de BPH. Verder slechts korte stukjes van de eerste en laatste sprekers én van het panelgesprek. Aardig is dat statements in dat panel over 'de God van Spinoza' van de heren Herman de Dijn en Steven Nadler zijn meegenomen.