Inutilis scientia Spinozana [18] Spinoza in KK town

Waarom kiest een uitbater als naam voor zijn Bar en grillrestaurant voor Spinoza? Misschien omdat hij fan is van Spinoza en dat wil uitstralen? Of omdat die naam iets heeft: iedereen heeft wel eens van Spinoza gehoord en zijn naam bekt wel lekker? Ooit las ik van de eigenaar van een Spinoza-pizzeria dat die naam rechtenvrij was - ja, alles telt.

Ook Kota Kinabalu in Maleisië heeft zijn Spinoza Bar en grill. Ik kwam daar achter doordat een Chinees meisjes een blog heeft waarop ze vooral foto's plaatst van haar eetuitstapjes met een grote groep vriendinnen en een paar jongens. En daartussen zat deze foto van Spinoza in KK town, zoals Kota Kinabalu veel wordt afgekort, zoals ik al snel ontdekte.

             

Ik vind het al bij al zowel grappig als triest. Grappig dat die uitgaansgelegenheid niet alleen Spinoza heet, maar ook een afbeelding heeft laten maken. Triest om te zien dat bovenaan die afbeelding het ten onrechte aan Spinoza toegeschreven gezegde staat "If you want the present to be different from the past study the past." [Ik had daar eerder al een blog over]

Enfin, het ís gesignaleerd. Iemand moet dat bijhouden... [Hier het blog met andere Spinoza-restaurants, waaraan straks deze zal worden toevoegd]

            
Hier een foto van een Koreaanse site die het restaurant aanbeveelt. 

________

Méér over Spinoza Bar en grill - in het Maleisische Kota Kinabalu; rating; reclamefoto's? en op Youtube een Danceperformance at Somersby Apple Cider launch at Spinoza, Waterfront Kota Kinabalu; discover.  

Aanvulling 19 aug. 2015 [foto van hier]