Donderdag 26 jan: presentatie Spinoza Kring Limburg en Ethica-boek van Herman Berger

Donderdagavond 26 januari 2012 om 19:30 uur vindt in Boekhandel de Tribune te Maastricht de presentatie plaats van de SPINOZA KRING LIMBURG en tevens van het boek van Herman Berger, De Ethica van Spinoza. Een handreiking [Garant, Antwerpen/Apeldoorn, 2011].
De auteur,
emeritus hoogleraar
Herman Berger, zal daarbij een korte lezing geven en vervolgens vragen beantwoorden. Toegang: gratis. 

Elke belangstellende is van harte uitgenodigd. Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige tekst van de uitnodiging.

 

         

Het laatste nummer van het (digitale) tijdschrift Civis Mundi -tijdschrift voor politieke filosofie en cultuur, waarvan prof. dr. Wim Couwenberg hoofdredacteur is - bevat een recensie van Herman Berger's boek, De Ethica van Spinoza. Een handreiking.

Deze positieve recensie draagt de titel "Nieuw commentaar op de Ethica van Spinoza" en is van de hand van Wim Kever. [cf hier]

                                                     * * *

Zie eerdere blogs over dit boek van Herman Berger, De Ethica van Spinoza. Een handreiking [Garant, Antwerpen/Apeldoorn, 2011, 191 blz.]:

29 aug. 2011 Nieuw Nederlands boek over de Ethica te signaleren. Eerste aankondiging met aldaar tevens meer informatie over eerdere boeken van de auteur

5 oktober 2011: Nederland is een behoorlijke inleiding op de Ethica rijker. De bespreking door deze weblogger.

6 oktober 2011: Spinoza’s verkeerd begrepen "consequente immanentisme." Kritische discussie van weblogger over onderwerp uit het boek.