Domeinnaam Spinoza.nl wordt niet losgelaten

Wie op internet www.spinoza.nl intypt komt terecht op de website van SpiritWonen.

Woningcorporatie SpiritWonen is ontstaan uit een fusie tussen Woningstichting Spinoza uit Rijnsburg en Stichting Woondiensten De Brittenburg uit Katwijk.  De gefuseerde instelling begon op 28 februari 2005. Uiteraard werden de websites in elkaar geschoven. Wie sindsdien spinoza.nl intikt wordt automatisch doorgelinkt naar SpiritWonen. 

Je mag verwachten dat na zo'n vier jaar nog maar weinig mensen naar de oude woningstichting Spinoza zoeken. Dus deed ik een poging om de domeinnaam te mogen overnemen en schreef onderstaande brief.

Het ergelijke is dat ik niet eens antwoord kreeg op mijn verzoek. Alsof ik een potje in de lucht had geblazen.

Betreft: domeinnaam
www.spinoza.nl

 

Aan Bestuur/Directie van SpiritWonen
Postbus 3061
2220 CB Katwijk

                                                             Maastricht, 18 oktober 2008

Geachte dames en heren,

Om direct met de deur in huis te vallen: wilt u a.u.b. overwegen of u de domeinnaam spinoza.nl aan mij zou kunnen afstaan?

Sinds ruim een jaar houd ik mij dagelijks bezig met alles wat te maken heeft met Spinoza. Ik lees en bestudeer zijn werk, volg cursussen, houdt nieuws bij (boeken, tentoonstellingen, lezingen etc.). Van dat alles bericht ik op mijn weblog http://spinoza.blogse.nl

Al geruime tijd overwoog ik om daarnaast een volwaardige website op te zetten waar op meer systematische wijze informatie over Spinoza-onderwerpen kan worden geboden. Nu vanwege een fout door de webmaster van ‘blogse’ alle berichten (blogs) van de laatste drie maanden verdwenen zijn, stimuleert dit mij extra om het idee van een zelfstandige website te proberen vorm te geven.

Daarvoor zou ik graag beschikken over de domeinnaam Spinoza.nl.

Daar de gelijknamige woningcorporatie gefuseerd is tot SpiritWonen wordt de vroegere website doorgelinkt naar de huidige domeinnaam. Misschien dateert dit alles al van lang genoeg geleden om de domeinnaam af te staan, zodat die gebruikt kan worden voor iets dat méér inhoudelijk met deze filosoof van doen heeft?

Ik hoop dat u begrip hebt voor mijn wens en dat u bereid bent uw recht op deze domeinnaam over te dragen aan mij.

Hoe zoiets technisch in zijn werk gaat weet ik niet. Maar als u daartoe bereid bent, kan ik navraag doen bij mijn internetprovider. Of wellicht kan uw webmaster u en mij daarover inlichten.

In afwachting van uw bericht. Met vriendelijke groet,

Drs. C.M. Verdult

__________________

Aanvulling.

De eerlijkheid gebied mij tenslotte nog te vermelden dat ik maandag 16 februari 2009 door een secretaresse van SpiritWonen n.a.v. mijn brief gebeld ben met de mededeling dat ze de domeinnaam gingen opgeven. Vier maanden na aanschrijven, maar toch...