Boekpresentatie Adriaan Koerbagh's 'Een licht' op 7 mei

Op woensdag 7 mei verschijnt bij uitgeverij Vantilt
  
Adriaan Koerbagh
Een licht dat schijnt in duistere plaatsen
Hertaling Michiel Wielema [Cf.]

De uitgever nodigt belangstellenden van harte uit voor de boekpresentatie van 'Een licht' op woensdag 7 mei om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) in Perdu (Kloverniersburgwal 86, Amsterdam).
 
Tijdens de presentatie spreken Bart Leeuwenburgh (auteur van het Noodlot van een ketter, de biografie over Koerbagh), Spinoza-kenner Miriam van Reijen en vertaler Michiel Wielema.

De toegang tot de boekpresentatie is vrij, maar meldt s.v.p. uw komst via aanmelden @ vantilt . nl   [spaties verwijderen]

Reacties

Niet vergeten om daar volgende week heen te gaan.

wat Wielema ons hier aanbiedt , blijft toch waarschijlijk een van de merkwaardigste teksten die ons taalgebied aan de wereld geschonken heeft
enige Wiedergutmachung na 1668 had ik toch verwacht vanwege institutioneel Amsterdam
Neen dus , na bijna 400 jaar zijn de tijden nog niet rijp , de mol van Hegel moet verder gravrn

Warempel, Hubert Vandenbossche! Fijn om uw aanwezigheid te zien. Ik geniet al decennia van de door u bezorgde tekst, in dat rode kaft.

Heer Vandenbossche, ik heb begrepen dat u volgende week niet naar de presentatie van de door u geïnstigeerde hertaling van "Een licht dat schijnt in duistere plaatsen" kunt komen. Daarom dank ik u reeds langs deze weg voor dat boek dat we dan te zien krijgen.
Ik hoop dan van Bart Leeuwenburgh te horen of hij met Amsterdam nog iets verder is gekomen. Maar ja, de wethouder die haar medewerkers opdracht gaf om hem tips te geven over hoe er in Amsterdam iets van herinnering aan Adriaan Koerbagh tot stand zou kunnen komen, Carolien Gehrels, is inmiddels na vele jaren geen wethouder meer. Dus moeten weer nieuwe bewindspersonen achter de vodden worden gezeten... Het schiet inderdaad niet op.

Hierbij wil ik me samen met mijn vrouw aanmelden voor
de boekpresentatie van Adriaan Koerbagh op 7 mei 2014