Blogse stopt: einde van spinoza.blogse.nl

U heeft het een hele poos zonder nieuwe blogs moeten doen: ik was wegens ernstige ziekte (waarover het m.i. geen zin heeft hier uit te wijden) niet in staat te typen, te mailen en te bloggen. Ik vrees dan ook dat ik vele bezoekers ben kwijtgeraakt. Voor hen die deze maand nog eens kijken of spinoza.blogse weer actief is, heb ik een vevelende mededeling. 

Net nu ik enigszins ben opgeknapt en van plan ben geleidelijkaan (zelfs vanuit het ziekenhuis) het werken aan dit Spinozablog weer op te pakken, lees ik de volgende mededeling van de provider van Blogse:

BELANGRIJKE MEDEDELING!!!

Beste bezoeker/gebruiker, Blogse.nl zal per 1 juli 2017 ophouden te bestaan. De grote hoeveelheden spam en de verantwoordelijkheden en tijd die het meebrengt om een platform als Blogse.nl te laten draaien kunnen niet meer worden opgebracht. Helaas, maar waar. Tot 1 juli 2017 heb je dus nog de tijd om je weblog over te zetten naar een andere provider.

_____________________________________________________________

Binnenkort zal ik u laten weten of en hoe ik verderga met een ander Spinozablog, maar vooral hoe de duizenden blogs die ik in de voorbije tien jaar schreef, behouden kunnen blijven. Ik ga mijn best doen om de blogs op internet beschikbaar te houden. Ik hoop nog in een volgend blog hier meer over te kunnen zeggen.

Nu volsta ik met deze mededeling. 

Reacties

Dat is geen prettig nieuws.
Ik heb de afgelopen weken elke dag wel even
gekeken of er iets nieuws op blogse.nl
te zien was. Daarbij kwam ook nog eens het nieuws
m.b.t. de Vereniging Het Spinozahuis
Ik hoop op uw spoedig herstel en wens u
het allerbeste toe.

Heel veel succes en sterkte met je doorstart van je leven en blog.

Beste Stan,
Bijzonder spijtig dat je moet stoppen. Bijzonder veel dank voor je mooie blogs. Veel sterkte in de komende tijd. Wellicht kan je in komende tijd in een rustiger tempo toch nog van je laten horen. Ik hoop dat je bestaande blogs in enigerlei vorm op internet behouden blijven. Nogmaals veel dank.
Adrie

Allereerst van harte beterschap gewenst! Ik had al zoiets begrepen via je mail. Ik mag toch hopen dat Blogse.nl zijn klanten fatsoenlijk ondersteunt bij behoud en overdracht van data?

Een spoedig en volledig herstel toegewenst!
Hartelijk dank voor deze jarenlange, onuitputtelijke bron van informatie. Ik zal uw blog erg missen!

Beste Stan,

Ook ik heb bijna dagelijks gekeken of je weer actief op je blog bezig was. Ik vermoedde al dat je kampte met enigerlei vorm van ziekte. Hopelijk is de ellende nu grotendeels voorbij. Het zou fijn zijn wanneer je al je reeds bestaande blogs ergens anders onder zou kunnen brengen, zodat ze toch op het net beschikbaar blijven als "Fundgrube" voor velen. En zo nu en dan toch weer - maar dan na juli elders - een blog van jou kunnen lezen, zouden velen toch toejuichen. Maar uiteraard gaat jouw belang in deze boven alles.

Hartelijke groet,

Ferdie

Idd, ik heb veel gekeken, en er veel van opgestoken. Hoop dat het op een of andere manier blijft - kan ik daarin nog wat doen........

Beste Stan,

je gezondheid is primair. IK hoop daarom dat je zo spoedig mogelijk zult herstellen.
Ik herinner mij onze kennismaking tijdens een studiebijeenkomst van de VHS nog goed. Jouw terugreis was twee keer langer, maar toch had je de op die middag ontvangen TP, in een bijeengesprokkelde vertaling van W Meijer, nog dezelfde avond op het net staan. Kortom jouw in Spinoza gestoken energie en enthousiasme zijn ongeëvenaard.
Ik wil je bedanken voor al de wijsheid die ik bij je heb opgedaan. Ik heb al die tijd jouw blog ingesteld laten staan als startpagina, erop vertrouwend dat de radiostilte eens gebroken zou worden. Zo vertrouw ik er nu ook op dat die rijkdom van informatie die je in al die jaren verzameld hebt, voor ons op een of andere manier toegankelijk zal blijven.
Stan, nogmaals hartelijk bedankt.

Beste Stan,
Ik volg je blog al jaren met veel belangstelling. Spijtig als het moet stoppen.
Voor mij was het, net als een goede boekwinkel, een plaats waar ik telkens nieuwsgierig naar iets interessants voor mij kon zoeken en vaak ook vond. Mijn oprechte dank hiervoor.
Ik wens je het beste voor je gezondheid.

Beste Stan,
Veel dank voor alles wat je voor Spinoza's leer gedaan hebt. Voor mij persoonlijk vormt je blog een post-doc opleiding die de aanzet heeft gegeven voor het ontwikkelen van veel nieuwe inzichten. Wat je voor anderen in Nederland, Vlaanderen en internationaal betekent laat zich alleen maar raden. Maar het moet enorm veel zijn. Ik hoop van ganser harte dat je je voldoende zult herstellen. Dikke kus.

Ik ben blij verrast Stan een teken van leven van je te ontvangen op dit Blogse-kanaal. Ik heb mijn grote waardering voor je ijver en discipline waar het over Spinoza en zijn werk gaat in voorbije jaren meermalen uitgesproken en doe dat bij deze gelegenheid nu weer en van harte. Ik was deze week geschrokken van het terminale Blogse nieuws en verspreide het via mail richting SpinozaKringLimburg. Via SKL hoorde ik dat je weer van je liet horen op het Spinozablog. Het verheugt me dat je naar mogelijkheden wilt kijken om je werk bereikbaar en beschikbaar te houden. Binnenkort is er weer een bijeenkomst van SKL en we zullen het er ongetwijfeld over hebben. Ondertussen wens ik je beterschap en levenskracht.

Dag, Aris, dank voor je sympthieke reactie.
Ik meen dat de SKL a.s. maandag weer samenkomt? Langs deze weg de hartelijke groeten en mijn dank voor de diverse reacties van de leden bij mijn ziekteproces. Jammer genoeg kan ik er maandag niet bij zijn, maar toch heb ik zeker het gevoel dat ik er nog bij hoor.

Je hebt toch wel het blog gezien - Over de toekomst van het Spinoza.blog - waarin ik vertel hoe de inhoud van het blog reeds is veilig gesteld? Dat was snel gepiept. Zie vooral
http://bdespinoza.blogspot.nl/

Stan bedankt voor jouw noeste arbeid. Wij waren het niet altijd eens met elkaar...so be it! Ik wens jou een spoedig herstel toe en hoop dat je gauw weer de oude bent!