Aanbieding aan Spinoza-fans: een beeld van zijn portret

Welke Spinoza-fan wil er geen portretbeeld van Spinoza bezitten? En dan nog wel zo’n fraai ‘gelijkend’ portret naar de gravure die door de vrienden van Spinoza in de Opera Posthuma werd ingeplakt!
[Zie dit blog over Spinoza's meest betrouwbare beeltenis].

Door het blog dat ik eergisteren had ‘Roy Greve maakte portretbeeld van Spinoza’, is het aanvankelijk nog vage voornemen om er afgietsels van te maken en aan te bieden in een stroomversnelling gekomen.

Heden ontving ik het bericht dat van dit portretbeeld, dat een hoogte van 46 cm een breedte van 37 cm en diepte van 20 cm heeft, bij voldoende belangstelling, een gelimiteerde oplage van een 9-tal exemplaren in brons zal worden gegoten.

De prijs (incl. btw) zal dan € 3950,- bedragen.

Ik noemde het een expressief beeld. Wim Klever typeerde het in een reactie als “werkelijk een grootmeesterlijke uitbeelding van Spinoza's sterke, onafhankelijke, kritische natuur. Hij staat er als een keizer van de geest.”

U kunt uw belangstelling direct laten weten aan http://www.phoenixfoundation.nl/Spinoza.167.0.html
[dus niet aan dit weblog].

Nog aardig is misschien te weten dat Roy Greve indertijd mee had willen dingen in de competitie waarmee Amsterdam tot een Spinozamonument wilde komen, maar om een of andere reden kwam het er toen niet van om deze interesse door te zetten. Het was wel de impuls waardoor hij tot dit beeld kwam.

 

 

 

 

 

Er komen slechts 9 van deze beelden - 'wie het eerst komt het eerst maalt'.